Jordsalg

JORDLOD PÅ 36.000 M2 TIL SALG TIL ALTERNATIVT BOFÆLLESSKAB

I naturskønne, bakkede omgivelser i Sydsjælland, en times kørsel fra København, er 36.239 m2 byzonejord til salg til både boligbebyggelse, småerhverv samt fælleshus, institution, gæstehuse og lignende.

Jorden er tidligere landbrugsjord, men siden 2006 er der ikke brugt sprøjtegift og kun dyrket græs eller kløver. Jorden kan eventuelt deles op, hvis der er interesse for at opkøbe en del af jordstykket. 

Kontakt vedrørende salg:
Rune Meijer rune@aabakkehuse.dk / tlf.: 40315265

BELIGGENHED

Jordloddet ligger på en 37 meter høj bakketop med en fantastisk udsigt i et fredfyldt landskab i Sydsjælland, i udkanten af Mern, og grænser lige op til det smukke, fredede ådal-område ved Mern Å og Mølledam, der slynger sig øst for arealet med en 150 meter bred naturbeskyttelseszone. Landskabet hæver sig op over Mern Å, hvilket giver en dejlig udsigt over området og vores bofælleskab, Åbakkehuse.

Det ligger tæt på skov og strand, byerne Præstø, Stege og Vordingborg, tæt på Møn, Dark Sky, og både kommuneskoler, friskoler, en Steinerskole, professionsskoler samt gymnasium, og tæt på indkøbsmuligheder, masser af kulturelle oplevelser, gode cafeer og restauranter, teaterfestivaler, litteraturfestival, koncerter, kunstnermiljøer, helse- og yoga-retreats, samt årligt folkemøde i Stege.

Vordingborg Kommune, som er vores hjemkommune, er kendt for sin skønne natur, sin meget lange kystlinje med meget varierede kyster, og de mange små og større havne.

Der er 4 km til nærmeste kyst, 8 km til Præstø, 12 km til Vordingborg og en times kørsel til København, der ligger 97 km fra Mern.

LIDT OM OS

Fællesskabet i Åbakkehuse er aktivt med forskellige former for velgørende arbejde, og vi har igennem årene afholdt en lang række internationale seminarer, youthcamps og events – heriblandt en One World Tour Event med 80 unge fra 24 lande, en international ungdomslejr i samarbejde med YTOP – Young Template Of Peace støttet af EU-programmet Aktive Unge, børnemøder, sommerskoler, samt internationale ungdomsleder-camps med støtte fra Erasmus+ (EU). Alle med fokus på fremtidsorienteret læring, interkulturel forståelse og fredsskabende processer. Åbakkehuse har også huset en række internationale træningsseminarer i samarbejde med foreningen Feminenza, som sigter mod at bedre kvinders vilkår i verden. Derudover har vi afholdt seminarer omkring indre økologi, dans og bevægelse, personlig udvikling og en lang række kunst- og malerkurser. Vi har også afholdt fredskoncerter i både Mern og Præstø. Kort sagt en lille perle af en læringslandsby med mange internationale forbindelser. Vi er etableret i 2006, og består af 17 voksne, 9 unge, 9 enfamiliehuse, fællesarealer og fællesbygninger, og er selv rigtig glade for at bo her.

HVORFOR VIL VI SÆLGE?

Fra begyndelsen var vores langsigtede vision at skabe en alternativ landsby med plads til omkring 45 familier. Vi har imidlertid erkendt, at vores passion og styrke ligger i vores udadvendte arbejde, og vi har derfor besluttet at sætte vores ubenyttede jordstykke på 36.239 kvadratmeter til salg til et andet bofællesskab. Det vil frigive ressourcer for os til at udbygge og forbedre vores fællesfaciliteter, seminar- og kursusfaciliteter og fællesarealer, og vi har samtidig muligheden for at få nogle nye spændende naboer.

LOKALPLAN

Hele jordloddet på 36.239 m2 byzonejord, består af 2 matrikler (Matr.: 1 AV, NR. MERN BY, MERN og 1 AU, NR. MERN BY, MERN), som er en del af Lokalplan 37 M ”Om boliger ved Præstevænget i Mern”. I lokalplanen side 13, er jordstykket benævnt B-8. På side 29 i lokalplanen, er der et overskueligt kort over jordstykket. Placering og udformning af veje, stier og fællesområder er vejledende.

På side 15 beskrives detaljerne omkring husenes udformning etc. i de forskellige bebyggelsesområder:

I område 2. Der kan bygges Fælleshus, institutioner o.l. Der kan bygges med træ, tegl, halm, cob, i 1-1½ etage max 8,5 m, bebyggelsesprocent på 40 %.

I område 3. Der kan bygges med træ, i 1-1½ etage max 8,5 m, bebyggelsesprocent på 25 %.

I område 4. Der kan bygges med træ, tegl, halm eller cob, i 1-1½ etage max 6,5 m, bebyggelsesprocent på 25 %.

I område 5. Der kan bygges med træ, tegl, halm eller cob, i 1-1½ etage max 6,5 m, bebyggelsesprocent på 25 %. Der kan også bygges rækkehuse(bebyggelsesprocent på 40 %)

Der ikke en påtvunget varmekilde og eller en påtvunget antenneforening. Der kan bygges solfangere/solceller, der er mulighed for tilslutning til fibernet, og byggemodningen ved et nybygget hus er fritaget kloaktilslutningsafgiften. Under byggeriet, er der tilladelse til midlertidig bolig på egen parcel i op til 3 år. Det er tilladt at huse småerhverv på egen bolig.

.

Comments are closed.